coach • supervisor • intervisor • trainer

Kennis, werk- en levenservaring kleurt mij als mens en als professional. In mijn beroepshouding pas ik toe wat nodig is en aansluit bij de persoon.

Ondernemer

Ruim 12 jaar ben ik eigenaar/oprichter geweest van het ontwerpbureau Opus Design. Het eigenaarschap en de intrinsieke motivatie zijn de motor om een eigen koers uit te kunnen zetten. Ondernemerschap betekent voor mij ook de moed te tonen iets nieuws, iets anders te ondernemen en bestaande paden te laten.

Designer-vormgever

Hoewel ik het vak van grafisch ontwerp niet meer uitvoer, ben ik ontwerper gebleven. Problemen vragen soms om verrassende oplossingen. Dat creatieve ontwerpproces kent voor mij parallel met het begeleiden van mensen. Ook hier moet de vraag eerst goed onderzocht worden, geschets worden en uitgeprobeerd worden voordat het ontwerp (lees het nieuwe gedrag) effectief werkt.

Onderwijs

Mijn gehele loopbaan ben ik actief geweest in het onderwijs. De context van het leren bevalt me en het is mooi studenten te begeleiden bij projecten, afstuderen en meer in het algemeen bij hun studievoortgang.